Családi gazdaság

Kezdőlap > Családi gazdaság

Családi gazdálkodás keretein belül, több, mint tizenöt éve gazdálkodunk a Hortobágyi Nemzeti Parkban, így kizárólag a Hortobágyi Nemzeti Park területéről származó állatok feldolgozása mellett, Magyartarka szarvasmarha törzstenyészetünkből kikerülő, saját nevelésű állatokat dolgozunk fel. Erre a szakmai háttérre alapozottan alapítottuk meg az ECO-MEAT Kft-t.

Szilárd meggyőződésünk, hogy igény van a magas minőségű és kellő szakértelemmel feldolgozott Magyar marhahúsra a piacon. Azt rögtön hozzá is kell tenni, hogy a marhahús fogyasztás régen meglévő nagy hagyománya, ami tulajdonképpen eltűnt a Magyar fogyasztói társadalom köréből, szépen lassan visszarendeződni látszik. Ezt a meglévő igényt szeretnénk kielégíteni olyan kiváló minőségű és kizárólag Magyarországon született és nevelkedett Magyartarka hússal, ami a nemzetközileg is elismert versenytársai méltó ellenfelévé teszi.

Úgy gondoljuk, hogy a Magyartarka hús adottságaihoz képest méltatlanul, tulajdonképpen alig van jelen a Magyar gasztrokultúrában és hiszünk abban, hogy a minőségi Magyar Marhahús és a minőségi Magyar Termékek hírnevét tovább kell öregbíteni.

Éppen ezért, a már megszokott, klasszikus marhadarabolási technika mellett a külföldről adoptált un. angolszász csontozási módot is alkalmazzuk, húsainkat érleljük (nedves vagy száraz), így erősítve a fejlődő Magyar steak kultúrát.

Termékeink vákuumcsomagolva kerülnek ki üzemünkből előhűtött formában. Természetesen termékpalettánk bővítése egyéni igények alapján lehetséges.

Köszönöm, hogy megtisztel bizalmával!

Dembrovszki Sándor,
Ügyvezető